karitorikka

Ne yhteiset arvot

Britannian pääministeri T. May ilmoitti, että Venäjä jatkuvasti loukkaa arvojamme, ja tämä on asiantila, jota emme voi hyväksyä. Hän tarkoitti käsittääkseni brittiläisiä arvoja, joiden kanssa EU:n arvot, jos niitä on - ovat ilmeisen suuressa ristiriidassa, koska BREXIT. Samainen pääministeri on vaatinut tukea EU:ssa ainakin toistaiseksi jatkavilta mailta. Ja valtaosa näistä maista rietävät täyttämään brittirouvan odotukset. Suomi muiden mukana.

Jos ajattelee Yhdistyneen Kuningaskunnan historiaa, vaikkapa vain siirtomaiden ja esimekiksi Dresdenin pommitusten osalta, niissä meillä lienee tyypillisiä esimekkejä brittiläisistä arvoista. Näitäkö olemme valmiit lammasmaisesti tukemaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Noin näyttäisi olevan, eilen Eestistä kotiutuessani kun Niinistön ja Sipilän argumentteja kuuntelin, sanoisin ei kovinkaan valtiomiesmäistä, toki poliitikon suuhun sopivaa.
Kyllä sitä suomalainen tavan tallaaja taas saa maksaakseen huippupoliitikkojen tekosista. Lie muuten Tuomioja ehkä ainut poliitikko, joka on uskaltautunut kyseenalaistamaan ko toimet. Arvostan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Britit ovat näyttäneet arvojaan ympäri maailmaa.

Brittiläiset arvot eivät juurikaan poikkea pohjois-amerikkalaisista arvoista, joita jaetaan anteliaasti pistimin.

Länsimaiset arvot voidaan kiteyttää lauseeseen: "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan."

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Suomella itsellään on huomattavasti tuoreemmat näytöt arvoistaan kuin siirtomaavalloilla. Jatkosodansodan leirit Karjalassa ja punaisten joukkoteloitukset 1918 käyvät aivan hyvänä esimerkkinä siitä jos ruvetaan sontakasoja tonkimaan.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Juu sontakasoja on hyvä tonkia aina välillä, ties millaisia matoja sieltä milloinkin löytyy. Dresdenin polttomurhapommitukset tapahtuivat muuten helmikuussa 1945. Ja jos mennään vielä kauemmas, Suomen suuriruhtinaskunnan rauhaa käivi brittien laivasto häiritsemässä 1854-55. Happening tunnetaan nimellä Oolannin sota.

Toimituksen poiminnat