karitorikka

Kaikkien puolueiden kannatus laskee?

Minkälainen on seuraavien eduskuntavaalien jälkeinen parlamentti, kun näyttää siltä, että objektiivisesti katsoen lähes kaikkien puolueiden kannatuksen pitäisi laskea?

Hallituspuolueet:
Keskustan ja kokoomuksen toiminta oli lähinnä kyynisen sikamaista ja vallantäyteisen diktatuurimaista perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen ja luultavasti jo  ennen  em. kokousta.
Johtopäätös: Kyllähän rehellinen keskustalainen tai kokoomuslainen, jos sellaisia on, haluaa ainakin vaihtaa puolueidensa johtajat ennenkuin voivat ajatella äänestävänsä entiseen malliin.
Perussuomalaisista eronnut UVa: Kukapa haluaisi äänestää loikkareita, juudaksia, pettureita....kuka?

Oppositio:
Perussuomalaiset: Suomalaiset eivät pahemmin arvosta äärityyppejä, kuulapäiset natsit, kansallismieliset kiihkoilijat, impivaaralaiset ulkomaalaiskammoiset voivat viehättää korkeintaan olematonta vähemmistöä. Luvataan heille kuitenkin 5 - 7 %:n ääniosuus.

Vihreät: Viimeisen päälle taitava populisti besserwisser Ville Niinistö on saanut nostettua puolueen  kannatuksen jostain tuntemattomasta syystä ennen kokemattoman korkealle. Tuuli- tai aurinkovoimalla ei maan energiahuoltoa ei voi hoitaa. Metsiä pitää voida käytää muuhunkin kuin puiden halailuun. Kyllä kansalaiset tämän vielä huomaavat, Aallon johtamana kannatus auttamatta alenee.

Ruåttalaiset ja Kristilliset:
Henriksson ja Essayah olivat jo kieli pitkällä menossa hallitukseen Sipilän ja Orpon pikku apureiksi "välttämättömiin" leikkaustalkoisiin oppositioaikaiset puheensa unohtaen.

SDP & Vasemmistoliitto
Hallituskriisin aikana ja sen jälkimainingeissa molemmat vaatisvat uusia vaaleja. Siinä mielessä jokseenkin ryhdikästä toiminitaa. Tosin  A. Rinne ja L. Andersson ovat monille sananmukaisesti punainen (v)aate ja sen kautta aivan mahdottomia äänestettäväksi. Tosin kummaltakaan puolueelta ei mitään erityisen radikaalia tai kinnostavaa  ole aikoihin kuultu.

eli Kenelle voi äänensä antaa?
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kari, ajatellaan positiivisesti. Toivotaan, että köyhien ja syrjittyjen taloudellinen asema paranee tulevaisuudessa niin paljon, että kaikilla on vara äänestää Kokoomusta.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka
Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Panostakaamme siis nyt tähän:

Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta.

Miksi äänestää sellaista johon ei luota edes äänen vertaa ?

Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa. Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön. Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae edes demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät. Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä poliitikot puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia. Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.

Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä.

Ei taida poliittinenkaan vastuu toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa. Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Sehän tässä vain sapettaa, että vaikka kannatan ehdottomasti demokratiaa, jopa sen suomalaista versiota ja vastustan voimakkaasti kaikkinaista diktatuuria, Suomen ja koko maailmankin kirjat ovat siinä määrin sekaisin, että asiat, joiden puolesta voisi barrikadeille lähteä, ovat kadoksissa.

Kansanedustajien määrän pudottaminen ei käsittääkseni ainakaan lisää yhteiskunnassa tarjolla olevaa demokratian määrää, pikemminkin vain harvainvaltaa. Ei hyvä. Moniarvoisuus, jopa monikulttuurisuus ovat tavoiteltavia päämääriä. Kirjailija Pirkko Saisio kritisoi taannoin ansiokkaasti "suvaitsevuuden" käsitettä. Olen hänen kanssaan ehdottomasti samaa mieltä.

Selvyyden vuoksi voisin esittää pari listaa:

Kannatan:
Tarpeeksi vahvaa julkista sektoria, joka käsittää mm. terveyden- ja sairaanhoidon, varhaiskasvatuksen, riittävästi resurssoidun peruskoulu-, lukio- ja ammattikoulusetorin, sivistyyliopistoa, jolla on muutakin arvoa kuin pelkästään toimia välittömän taloudellisen hyödyn maksimoimiseen pyrkivänä innovaatioapparaattina, YLEä; erityisesti uutis-, ajankohtais-, kulttuuri-(m.l. urheilu), ja lastenohjelmien osaajana ja tekijänä. Kannatan myös kunnallista vesijohto- ja alueellista pelastuslaitosta, itsenäisiä puolustusvoimia (paino sanalla puolustus) ja joitakin muitakin kansallisia instituutioita kuten kansallismuseo ja kansallisteatteri.
Lyhyesti sanoen kannatan veroja ja tuen verottajaa sen vaativassa ja harvoin kiitosta saavassa työssään. Kannatan myös yksityistä yrittelijäisyyttä kunhan se ei käytä liiketoiminnassaan työttömiä ilmaisena reservinä, eikä toimi vain tukien varassa ja ainoana päämääränään voiton maksimointi.
EU:takin kannatan johonkinkin mittaan, en kuitenkaan halua maksaa esim ranskalais- ja saksalaispankkien tolkuttomia luottotappioita. Ahneus ylipäänsä on peestä.

Vastustan:
Harmaata taloutta, tuloerojen jyrkkää kasvua, perintöveron poistoa, sosiaalitukien väärinkäyttöä, ylimitoitettuja hävittäjähankintoja (parempi keskittyä tykistöön), NATOa, Putinia ja Trumpia, Postin alati huononevaa palvelua ja erinäisiä muitakin asioita.

Mitä tästä opimme?...Tuskin mitään.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Kansanedustajien määrän pudottaminen ei käsittääkseni ainakaan lisää yhteiskunnassa tarjolla olevaa demokratian määrää, pikemminkin vain harvainvaltaa".
Kyllä se voi lisätä. Nythän puoluekuri liki nollaa demokratian. Jos määrän pudottaminen pelästyttäisi kellokkaat, he saattaisivat korjata asennevammaansa. Se taas lisäisi demokratiaa. MOT.

Kannatan "Kannatan" ja "Vastustan"-listojasi. Lisään vielä vastustamiini asioihin korruption. Postin sikahuonoon palveluun törmäsin rankasti muutama päivä sitten.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Toukohan meinaa tehdä vihreistä pääministeripuolueen. Jos muiden puolueiden kannatus laskee, tarvitsee vihreiden pitää vain kannatus ennallaan. Näin se parissa vuodessa toteutuu.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Tulkoon ennen heinäsirkat vitsaukseksi kuin vihreä pääministeri.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Vihreä pääministeri kieltämättä voisi herättää kummastusta.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka Vastaus kommenttiin #8

Ihan varmasti. Sekä Vihreä että vihreä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Hyvä kirjoitus.
Demogratiaamme poljetaan hallituksemme taholta.
Onneksi nyt posti kulkee vauhdilla Sipilän viedessä kirjettä lentäen tosin unohti jättää perille. Halvemmaksi olisi tullut viedä samalla kaikki Turkulaisten kirjeet.
Valta turmelee ja on turmellut päättäjämme jotka pienessä piirissä kaikin voimin roikkuvat jopa Audin takapenkillä.
Demogratiassa kansalaisilla tulisi olla valta erottaa tiettyyn pisteeseen mennyt johtajistomme?

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Muuta kai ei ole tehtävissä kui odotella seuraavia vaaleja. Pahaa pelkään, että äänestämme vanhasta muistista taas samat jatkoon...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Mielestäni aivan ehdottoman hyvä avaus; korvaani ei edes kommenteissa särähtänyt mikään. Tuonne kuolevalle AL:n palstalle laitoin linkin tyylikkäästä mielipiteiden vaihdosta ja myöskin, vielä kerran, avauksen selkeän sanoman.

Käyttäjän karitorikka kuva
Kari Torikka

Kiitos kiitoksista, se tässä vain jurppii, että täällä somessa höpinällä ei taida olla mitään vaikutusta mihinkään. Sateista ja synkkää juhannusta kumminkin ;-).

Toimituksen poiminnat